Obuci grafiku

Obuci grafiku promoviše mlade umetnike i grafiku predstavlja na nekonvencionalan način onima koji je već vole, a posebno ljubiteljima u najavi.

Prava za korišćenje grafike otkupljujemo odmah, bez kalkulacija koliko će se majica prodati. Mladim umetnicima je to ‘vetar u leđa’. Divljenje i ’tapšanje po ramenu’ prija i znači, ali otkup je konkretna, stvarna podrška.

Grafika je, za razliku od npr. skulpture, ili ulja na platnu, dostupan umetnički izraz, ne samo kolekcionirama, već i široj publici. Zato su na našim majicama grafike. Majica je odevni predmet koji svako, bez obzira na pol, uzrast, profesiju itd. ima i nosi.

Savremena umetnost je opšte društveno blago i nije joj mesto samo u galerijama i ateljeima. Noseći majicu sa grafikom, umetničko delo činimo prisutnim i vidljivim u restoranu, parku, tržnom centru, kancelariji itd, svuda gde se stvaran život dešava.

Umetnost se doživljava kao ‘običnom’ čoveku nedostižna, nerazumljiva, te otuda i uzdržanost u komentaru umetničkog dela. Postavkom grafike na majicu otklanjamo tu barijeru. Reakcija „Dobra ti je majica“, ili „Šta si to obukao/obukla?“ je uobičajena i očekivana.

Kupovinom majice Obuci grafiku pružate podršku mladim umetnicima, promovišete njihov rad, kao i savremenu umetnost.

Hvala svima vama koji nosite majice Obuci grafiku.